Aquesta notícia es va publicar originalment el 27/01/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ateneu de Manlleu projecta aquest divendres el documental Refugi Dresden, que mostra la realitat de les persones refugiades acollides en aquesta ciutat alemanya on també té una forta activitat el grup d'extrema dreta Pegida. El documental es projecta aquest divendres a les 8 del vespre a l'Ateneu de Manlleu. L'entrada és gratuïta.Alemanya va ser, l’any 2015, el país que va exercir una política més clara de portes obertes per a les persones refugiades arribades d’indrets en guerra. En concret, va acollir fins a un milió de persones. El documental mostra l’impacte d’aquest procés a Dresden, ciutat també de l’activitat del Pegida (Patriotes contra la Islamització d’Occident) de clara hostilitat contra les persones refugiades; així, la ciutat va quedar dividida entre els ciutadans que s’impliquen en l’acollida dels desplaçats i els grups d’extrema dreta que rebutgen la immigració.
Dirigeix el documental Xuban Intxausti amb guió de Juanma Arizmendi i direcció de fotografia i edició del manlleuenc Marc Parramon, que serà l’encarregat de presentar aquest treball. Refugi Dresden mostra que l’acollida de refugiats, a Alemanya, és una constant des del final de la Segona Guerra Mundial i que l’abandonament viscut per les persones desplaçades és el mateix a totes les guerres.