Aquesta notícia es va publicar originalment el 05/09/2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Banc de Llavors de Roda de Ter i la Xarxa de Productes de la Terra organitzen aquest diumenge 8 de setembre Tasta la Llavor. El que serà la 4a Jornada Gastronòmica de Productes Tradicionals d'Osona es farà entre les 11 del matí i les 2 del migdia al Banc de Llavors de Roda, al parc de la Muntanyeta. La idea és que les assistents a la jornada puguin tastar verdures «amb el gust deliciós que han tingut tota la vida i amb l'aspecte que els ha donat la natura», segons expliquen els organitzadors. S'hi podrà aprendre sobre la importància de cultivar llavors autòctones, així com intercanviar llavors i idees.
A partir de les 11 es podrà fer un tast de tomàquets tardiconals locals conduït per membres i col·laboradors de l'associació. Els participants en el tast triaran entre tots els tomàquets que agraden més, pel gust, per l'aspecte, etc.
A 2/4 d'1 del migdia començarà la taula rodona «Per què cultivar varietats locals», amb la participació de Pep Salsetes, pioner en la recuperació de varietats locals a Catalunya. Durant i després de la taula rodona hi haurà un tast d'elaboracions fetes amb verdura de varietats tradicionals. S'ho podran tastar elaboracons del forn Mas Corcó de Manlleu, que cou amb llenya i farina ecològica, i plats amb verdures de la comarca elaborats per Jordi Coromina, del restaurant l'Horta de Tavertet, un dels cinc candidats al millor cuiner jove de l'any 2018 al Fòrum Gastronòmic.
Durant la jornada, a part d'intercanvi de llavors d'Osona, es vendran planters d'hivern de varietats d'Osona del Banc de Llavors de Roda de Ter. La jornada estarà amenitzada pel grup musical La gent del Toll.