En Moviment | Circ

Collsuspina s’omplirà de circ durant dos dies amb la cinquena edició del Giracirc

El Giracirc se celebrarà els dies 17 i 18 d’agost i es reserva el divendres per activitats només per al poble

El Circ Social surt del Giracirc i ja va actuar al Clownia Festival el 28 de juny i al Bioritme l’últim cap de setmana d’agost

| 31/07/2019 a les 20:59h
Arxivat a: En moviment, Collsuspina, Giracirc, circ
L'actuació de Miriam Edo al Giracirc 2018
L'actuació de Miriam Edo al Giracirc 2018
Aquesta notícia es va publicar originalment el 31/07/2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els dies 17 i 18 d’agost, Collsuspina torna a acollir el Giracirc, el festival de circ del Moianès que  arriba a la seva cinquena edició apostant per una programació de qualitat i pel seu component social. El festival comptarà amb quatre escenaris, els ja tradicionals Cruïlla, Trapezi i Cafè del circ, i s’inaugura un de nou a la pista poliesportiva anomenat Trampolí amb la idea de poder absorbir més assistents.
 
Durant els dos dies es podran veure els espectacles Mr.Alret (malabars), de Moi Jordana Cia; Jonny Tresvueltas (malabars i clown) de Cia Chocochurry; Onírica (multidisciplinar) de Cia Katapulta; Josafat (multidisciplinar) de Cia Passabarret, premiat amb el Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ 2018; La Burlesca del foc (malabars de foc) de Cia Lolamento; P de pallasso (clown i màgia) de Cia Sabanni, i Tri-circ (clown i màgia) de Cia Cirquet Confetti. Tancarà el festival el Cabaret d’escoles amb la Fàbrica dels somnis, l’esplai de circ Encirca’t i i l’escola de Circ Los.
 
Pel que fa a música hi acturaran Les Mambes el dissabte al migdia i Radio Cincinnati diumenge, a més del punxa discos Sk Flute dissabte a la nit. 
 
També hi haurà el tradicional Xupinazo d’Oriol Batlló, alcalde de Collsuspina, i la cercavila amb els Tabalers dels Diables de Castellterçol. Es manté el Taller de Circ i l'espai de jocs i experimentació de 0 a 3 anys amb amb Pájaro Carpintero.
 
La novetat d’aquest any és que hi haurà una sessió de pintura en directe el dissabte a la pista poliesportiva on es farà un mural de la mà de diferents artistes.
 
El Giracirc manté la part més social
 
El Circ Social obrirà el festival dissabte a 2/4 de 12 del migdia amb un espectacle que ja es va presentar el 28 de juny al Clownia Festival a Sant Joan de les Abadesses i que després es portarà al festival Bioritme de Sau l’últim cap de setmana d’agost. El projecte està coordinat per Jordi Serra, Griselda Juncà, Tumeu Amer, Alba Comella i Xavi Vinuesa.
 
També es consolida per segon any el Cafè Crític amb a xerrada «Cultura, eina de resistència i transformació», amb Eva Marichalar (artista multidisciplinar i professora i investigadora a la UVic), Anna Alavedra (pallassa a Cirquet confetti i Pallassos sense fronteres), Paula Giberga (cantant de La Folie) i la moderació d’Oriol Puig (periodista).
 
Amb aquest esperit descrivia el festival Judith Folch, en nom de Xavi Vinuesa, el responsable de l’àrea social: «El Giracirc és més que un festival de circ, és una festa per la gent que estima la cultura, que pensa en positiu, que té un pensament crític.»
 
Menys pressupost però la mateixa línia de qualitat
 
Aquest 2019 el festival compta amb menys pressupost que anys anteriors ja que només rebrà, de moment, una dotació pressupostària de l’Ajuntament de Collsuspina de 5.000 euros, ja que la subvenció que es rebia de la Diputació de Barcelona de 8.000 euros ha desaparegut. És per això que es demanarà una col·laboració dels visitants. Els artistes que hi participaran ho fan amb un pressupost fixe de 500 euros que cobreix el festival i passaran el barret per poder cobrir part del seu catxé: «Esperem que s’omplin les gorres al màxim, dins el que cadascú pugui, tot i que ningú està obligat i tothom convidat a venir», ha explicat Moi Jordana, responsable artístic del Giracirc. Però també ha afegit: «Treballarem perquè això sigui així només aquest any perquè volem crear un circuit de qualitat i no precari, on les companyies puguin cobrar dignament». L’alcalde de Collsuspina, Oriol Batlló, que ha mostrat el seu agraïment a l’equip del Giracirc, ha remarcat que «l’Ajuntament ens comprometem en seguir vetllant pel circ i esperem que de cara al 2020 es pugui corregir aquesta mancança de finançament.»
 
Espai per fer poble
 
El divendres 16 de juny no hi haurà cap activitat programada oberta al públic. Es farà un sopar-espectacle amb Cia. Vaques.
 
El Giracirc, a més dels tres escenaris (Cruïlla, Trapezi, Cafè del circ i Trampolí) també ocuparà el Local Social. Hi haurà una zona de foodtrucks i un mercat d’artesans locals. El festival compta amb espai d’acampada gratuïta i amb zona per a furgonetes a 10 euros. També hi ha un pàrquing de cotxes a 1 euro. Els dies del festival es posaran a la venda les samarretes Giracirc 2019.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
La reflexió personal que ha inspirat aquesta col·lecció de quadres és l'agraïment com a motor de vida
La reflexió personal que ha inspirat aquesta col·lecció de quadres és l'agraïment com a motor de vida | Eva Freixa
El diumenge 22 de desembre, la músic Roser Cruells, sota el pseudònim Onam Kalea, exposa la seva obra de pintura en una mostra titulada «Gràcies» | Aquesta mostra única tindrà lloc de 10h a 20h al número 2 de la Plaça del Paradís, baixos dreta, a Vic
Activistes de la PAH i del Grup de Suport Mutu de Manlleu congregats davant de l'immoble del carrer Cavalleria per donar suport a la família afectada
Activistes de la PAH i del Grup de Suport Mutu de Manlleu congregats davant de l'immoble del carrer Cavalleria per donar suport a la família afectada | Ferran Domènech
Ferran Domènech
El desnonament de Manlleu s'ha pogut aturar gràcies a la presència d'activistes de la PAH i el Grup de Suport Mutu | Al de Vic no s'hauria presentat la comitiva judicial
Eva Vilaseca, recolzada en una de les naus de Can Batlló, a Barcelona
Eva Vilaseca, recolzada en una de les naus de Can Batlló, a Barcelona | Josep Comajoan Colomé
Josep Comajoan Colomé
Entrevista a Eva Vilaseca, una de les impulsores de l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial i co-coordinadora del llibre ‘Futurs (im)possibles’ | «Cal un moviment ecologista amb més força, que vagi més enllà de l'ecologisme i amb capacitat de generar propostes i defugir de l’ecologisme del no»