En moviment | Economia social i solidària

Més de 30 iniciatives participaran aquest diumenge a la fira alTERna’t d’economia social i solidària d’Osona a Manlleu

La tercera edició de la fira alTERna’t es farà diumenge 16 de juny a l’Embarcador del Ter de Manlleu

Alguns dels plats forts de la jornada seran el concert de Jo Jet i Maria Ribot i el Dinar de Llençats, a més d’activitats en família

El mes de l’economia social i solidària d’Osona comença a Manlleu amb una trobada comarcal de cooperatives escolars

| 12/06/2019 a les 12:00h
Arxivat a: En moviment, fira, economia social i solidària, Osona, Manlleu, Embarcador del Ter, xarxa alTERna't, Fira alTERna't, alTERna't 2019, alTERna't
Una de les parades d’iniciatives de l’economia social i solidària d’Osona a la segona edició de la fira alTERna’t
Una de les parades d’iniciatives de l’economia social i solidària d’Osona a la segona edició de la fira alTERna’t | Sara Blázquez
Aquesta notícia es va publicar originalment el 12/06/2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Manlleu acollirà per tercer any consecutiu la fira alTERna’t d’economia social i solidària d’Osona, que es farà el proper diumenge 16 de juny a l’Embarcador del Ter de Manlleu. La fira posarà el punt final al mes de l’economia social i solidària d’Osona, impulsat per la xarxa alTERna’t.

La fira alTERna’t, en la qual participen més de 30 iniciatives d’economia social i solidària de la comarca, pretén ser un espai de referència per a aquestes entitats, a més d’un aparador per donar-se a conèixer i teixir relacions amb l’objectiu de generar oportunitats de mercat. La fira comptarà amb una zona de cuina, una de menjador, una d’activitats, un escenari, una zona de xerrades i una de parades de les iniciatives, que seran a la fira des de les 11h fins a les 19h.
 
 

Alguns dels plats forts de la jornada seran el popular Dinar de Llençats, que aquest any s’integra a la fira, i el concert del duet manresà i cooperativa Jo Jet i Maria Ribot, a les 19.30h. La fira començarà a les 9 del matí amb la preparació del dinar d’aprofitament. L’àpat, popular i gratuït, es farà a les 14h i caldrà portar aliments de caducitat llarga per a El Sarró, el banc d’aliments de Manlleu, a més de plats, gots i coberts. També hi haurà activitats en família durant tot el dia: d’11h a 14h es farà un circuit tancat amb bicicleta i un taller de reparació, tallers d’aprofitament alimentari, de jocs reciclats i una instal·lació ecolúdica, entre d’altres. A la tarda, de 16h a 19h, a més del circuit amb bici i el taller de jocs reciclats, hi haurà un taller d’aprofitament de roba.

A més, s’han organitzat dues taules rodones al voltant del tema de l’alimentació. La primera, a les 12h, serà sobre sobirania alimentària i comptarà amb la participació de membres de la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central, Creacció, Ramaderes.cat i Mengem Osona. A les 18h hi haurà la segona taula sobre el paper de l’alimentació en la nostra salut, amb representants de Justícia Alimentària, SOS Menjadors Escolars, Sambucus SCCL, Associació Sant Tomàs i Nevera Solidària.
 


 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Ada Vilaró, en un moment de la representació de 'La memòria del gel'
Ada Vilaró, en un moment de la representació de 'La memòria del gel' | Eva Freixa
Roser Iborra
Text de Roser Iborra arran de l'estrena a Girona de 'La memòria del gel', d'Ada Vilaró | «Fa de mal explicar. S’ha de veure. I encara, quan l’has vista, et quedes amb moltes preguntes aturades a la gola, com un caramel que fa de mal empassar»
Equip de barra d'Alterevents a la FESC 2024. Mario Santos és el segon començant per la dreta.
Equip de barra d'Alterevents a la FESC 2024. Mario Santos és el segon començant per la dreta. | Comunicació XES
Anna Pujol Navarro
La cooperativa porta el servei de barra alternativa i també gestiona el bar i el restaurant de l’Ateneu Popular Nou Barris | Darrerament, s’han publicat diverses guies de sostenibilitat i pràctiques ecosocials i de consum conscient en esdeveniments culturals
Lorena Anera Mascaró, entre Mar Carrera i Josep Comajoan, a l'acte d'entrega dels premis
Lorena Anera Mascaró, entre Mar Carrera i Josep Comajoan, a l'acte d'entrega dels premis | Sara Blázquez Castells
Els tres relats premiats i els tres finalistes formen part del recull de textos que s’ha editat en forma de llibre | La segona edició d’«El porc del demà» també ha inclòs un concurs d’il·lustracions, deu de les quals s’inclouen en el llibre