Aquesta notícia es va publicar originalment el 05/09/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
«La qualificació d’uns fets de legítima protesta davant la perversió a què està arribant el sistema judicial espanyol, com a mereixedors de penes de presó, pel simple fet d’haver-se assegut a les escales del TSJC, constitueix la prova més evident de la irracionalitat del mateix sistema penal». Així de contundent es mostra la plataforma antirepressiva Alerta Solidària després de rebre aquest dimarts una comunicació oficial del Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona, en la qual se’ls informava de l’obertura de la fase de judici oral per l’acció de protesta dels Comitès de Defensa de la República a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) durant el passat 23 de febrer.Segons Alerta Solidària, aquest nou processament es produeix per la petició expressa de la nova fiscalia, ara sota les ordres del PSC i PSOE”, que demana penes de dos anys i mig de presó a 11 de les persones encausades per un delicte de desordres públics i d’un any a 2 de les persones participants pels delictes de desobediència i resistència greu. «Es persegueix fins a l’obsessió la militància independentista i es blinden d’impunitat constants mostres de violència i intimidació espanyolista. Com era d’esperar, cap canvi real en la política repressiva del govern de Madrid», expressen des del col·lectiu. Una de les 11 persones a les quals se'ls demana una pena de dos anys i mig de presó és militant d'Arran Vic, segons ha informat aquesta organització al seu compte de Twitter.
Una acció el 23-F per denunciar el «cop d’Estat»
El passat 23 de febrer, més de 150 persones van bloquejar a primera hora del matí el Palau de Justícia de Barcelona al Passeig Lluís Companys, seu del TSJC. Era l’acció sorpresa convocada pels CDR, sota el lema «Ens volen callades, però respondrem plegades». També portaven una pancarta on es podia llegir «23F Aturem el cop d’Estat». Amb l’acció, els CDR volien denunciar els procediments judicials contra l’independentisme, així com la repressió que patien exestudiants i professorat de la UAB –els anomenats 27 i més–, els rapers Valtònyc i Pablo Hasel, Alfon de Madrid o els activistes contra els murs de l’AVE a Múrcia, entre altres.
L’acció va acabar amb la intervenció dels Mossos d’Esquadra on es van viure moments de tensió entre la policia catalana i els activistes. En total, 14 activistes van ser retinguts a l’interior de l’edifici del TSJC i posteriorment detinguts i traslladats als calabossos de la comissaria de les Corts de Barcelona.
Informació publicada originalment a la Directa.