Aquesta notícia es va publicar originalment el 25/01/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ACVic Centre d'Arts Contemporànies comença la nova temporada d'exposicions inaugurant «Silenci/s», una aproximació de diferents artistes plàstics al concepte del silenci utilitzant tècniques que van de la fotografia fins a la instal·lació i a cura de Jordi Tolosa. «L'exposició aporta distintes visions del silenci, que pot ser absència però també plenitud ja que ens permet crear i créixer», afirma Tolosa. La inauguració tindrà lloc aquest divendres 26 a les 7 de la tara.A les obres que conformen l'exposició, el silenci adopta diferents formes: com a buit en espais físics; a la natura; el silenci de l'individu enfrontat a si mateix; com a element vertebrador del pensament; o com a part de la mort. I també pren interpretacions i formats diversos segons cada artista i la seva disciplina: la mataronina Carme Garolera el capta «des de la passió, d'una manera quasi bé litúrgica, com a absència d'un ésser estimat»; l'artista i enginyer de so Félix Blume ho fa amb una peça feta expressament per a l'exposició, «una caiguda silenciosa de petits papers que ompliran l'espai»; el lleidatà Albert Bayona, amb un vídeo de Las Saladas, paisatge de Los Monegros; Pep Mata amb fotografies resultat de llargues caminades a més de 2.000 metres d'altitud: «un enfrontament de l'individu amb la immensitat de la natura», i Ricard Aymar a través de fotografies en blanc i negre de gran tamany que fan un «retrat de diverses pedres que recorden la forma d'un cor humà; un cor que no batega, una natura morta». Tolosa, en canvi, en fa una reflexió en la qual confronta la imatge i la paraula, buscant en aquest pla «un nou significat» mentre que l'osonenc Ferran Blancafort se centra «amb el silenci urbà» basant-se en una geometria abstracta. Per la seva banda, el manresà Ignasi Villares és l'artífex del text sobre el silenci del desplegable de l'exposició.
L'exposició arriba a Vic, amb dos artistes més dels inicials, Pep Mata i Ferran Blancafort, després d'haver-se estrenat l'any passat a Can Manyé a Alella i haver passat també per la sala Trinitaris de Vilafranca.
Format a l'Escola Sant Jordi de Barcelona, Jordi Tolosa (Barcelona, 1956) és un escultor i artista que ha exposat a l'Estat espanyol i a països com França, Alemanya i Holanda. Durant els anys 80 va dur a terme diverses intervencions artístiques al carrer. Té una dilatada trajectòria durant la qual ha participat en exposicions individuals i col·lectives a llocs com el Centre d'Art Santa Mònica, el Museu d'Art Modern de Tarragona, la Fundació Vila Casas de Palafrugell i la Fundació Suñol de Barcelona. Ha participat a esdeveniments com ARCO, de Madrid, i KunstRAI, d'Amsterdan. Ha guanyat el primer premi d'ARTFAD d'Or (2012) i ha estat finalista del Premi Escultòric de Torrelavit (2010).