Aquesta notícia es va publicar originalment el 20/10/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant un cap de setmana qui ho desitgi pot recórrer un paisatge esperançador. Passar per una cooperativa d'habitatge, conèixer les finances ètiques, aturar-se en un grup de criança compartida o adquirir productes agroecològics. Això sí, qualsevol intercanvi dins la Fira, com cada any, s'haurà de realitzar mitjançant la moneda social ecosol com a oficial i sis més.És la Fira d'Economia Solidària, fa sis anys que se celebra i cada vegada és més diversa. Representa un reflex i un termòmetre de la salut de l'economia social i solidària, i tot indica que viu el seu millor moment. Amb la majoria d'iniciatives implicades a la Xarxa d'Economia Solidària, que compta amb més de 300 empreses i entitats sòcies, vora 200 projectes participen en la trobada que tindrà lloc aquest cap de setmana al recinte Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona.
Però més enllà dels aparadors, el més important és que els 200 projectes cooperen dia a dia per construir un sistema econòmic respectuós amb les persones, el medi ambient i els territoris. A l'espot d'enguany ja s'hi fa una declaració de principis: «el triomf individualista, depredador i masclista no té cabuda a la FESC». Sota el lema «Ni teu, ni meu. Nostre! Fem comunitat», la FESC vol aprofundir en el concepte del que és comú i obrir un espai de debat, subratlla Anna Sànchez de la XES, sobre «la propietat i la gestió dels béns i recursos que són de totes». Què és el que és públic? Quines relacions s'estableixen amb les institucions? Com es complementa la gestió pública-institucional amb la comunitària? Aquest tipus de preguntes suren per la Fira d'enguany i hi ha 53 xerrades i debats previstos que pretenen aprofundir-hi. Amb la mirada global, representants de Camerun, Japó, Xile, Austràlia, Estats Unitats, Itàlia i França també compartiran les seves experiències en l'Economia Social i Solidària.
Dissabte a la tarda, la Directa organitza el #DebatsDirecta Alternatives al capitalisme: gestió pública, cooperativa o autogestió dels serveis públics? La cooperativa Dies d'agost també hi serà present, amb una oferta única de subscripcions a Setembre pels dos dies de cap de setmana de la fira. Qui passi per la taula de Dies d'agost podrà fer-se subscriptor per 30 euros i obtenir com a regal un llibre i una bossa de Setembre.
A més del ventall d'iniciatives catalanes, la FESC també comptarà amb tercera Desfilada de Roba Sostenible, organitzada pel Consorci de Comerç Just i Banca Ètica, i la TecnoFESC, i activitats lúdiques i de caràcter familiar, com tallers de maquillatge i contacontes, o un espai de relaxació. La Fira tancarà les seves portes excepcionalment el dissabte de 2/4 de 5 a 2/4 de 8 per facilitar l'assistència a la concentració de protesta en defensa de la República i per la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.
Pot consultar-se el programa complet i més informació de la FESC en la web de la Fira, o bé en el suplement especial que va publicar-ne la Directa.
Article publicat originalment a la Directa.