En Moviment

La Fira d'Economia Solidària de Catalunya aplega fins diumenge més de 200 projectes cooperatius

Sota el lema «Ni teu, ni meu. Nostre! Fem comunitat» la FESC mostrarà el ric teixit de l'economia social i solidària catalana a l'antiga fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu

Dies d'agost hi serà present amb una oferta de subscripció a Setembre vàlida els dies de la fira

| 20/10/2017 a les 11:44h
Arxivat a: En moviment
Imatge de l'edició de l'any passat de la FESC
Imatge de l'edició de l'any passat de la FESC
Aquesta notícia es va publicar originalment el 20/10/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant un cap de setmana qui ho desitgi pot recórrer un paisatge esperançador. Passar per una cooperativa d'habitatge, conèixer les finances ètiques, aturar-se en un grup de criança compartida o adquirir productes agroecològics. Això sí, qualsevol intercanvi dins la Fira, com cada any, s'haurà de realitzar mitjançant la moneda social ecosol com a oficial i sis més.

És la Fira d'Economia Solidària, fa sis anys que se celebra i cada vegada és més diversa. Representa un reflex i un termòmetre de la salut de l'economia social i solidària, i tot indica que viu el seu millor moment. Amb la majoria d'iniciatives implicades a la Xarxa d'Economia Solidària, que compta amb més de 300 empreses i entitats sòcies, vora 200 projectes participen en la trobada que tindrà lloc aquest cap de setmana al recinte Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona.

Però més enllà dels aparadors, el més important és que els 200 projectes cooperen dia a dia per construir un sistema econòmic respectuós amb les persones, el medi ambient i els territoris. A l'espot d'enguany ja s'hi fa una declaració de principis: «el triomf individualista, depredador i masclista no té cabuda a la FESC». Sota el lema «Ni teu, ni meu. Nostre! Fem comunitat», la FESC vol aprofundir en el concepte del que és comú i obrir un espai de debat, subratlla Anna Sànchez de la XES, sobre «la propietat i la gestió dels béns i recursos que són de totes». Què és el que és públic? Quines relacions s'estableixen amb les institucions? Com es complementa la gestió pública-institucional amb la comunitària? Aquest tipus de preguntes suren per la Fira d'enguany i hi ha 53 xerrades i debats previstos que pretenen aprofundir-hi. Amb la mirada global, representants de Camerun, Japó, Xile, Austràlia, Estats Unitats, Itàlia i França també compartiran les seves experiències en l'Economia Social i Solidària.

Dissabte a la tarda, la Directa organitza el #DebatsDirecta Alternatives al capitalisme: gestió pública, cooperativa o autogestió dels serveis públics? La cooperativa Dies d'agost també hi serà present, amb una oferta única de subscripcions a Setembre pels dos dies de cap de setmana de la fira. Qui passi per la taula de Dies d'agost podrà fer-se subscriptor per 30 euros i obtenir com a regal un llibre i una bossa de Setembre.

A més del ventall d'iniciatives catalanes, la FESC també comptarà amb tercera Desfilada de Roba Sostenible, organitzada pel Consorci de Comerç Just i Banca Ètica, i la TecnoFESC, i activitats lúdiques i de caràcter familiar, com tallers de maquillatge i contacontes, o un espai de relaxació. La Fira tancarà les seves portes excepcionalment el dissabte de 2/4 de 5 a 2/4 de 8 per facilitar l'assistència a la concentració de protesta en defensa de la República i per la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

Pot consultar-se el programa complet i més informació de la FESC en la web de la Fira, o bé en el suplement especial que va publicar-ne la Directa. 

Article publicat originalment a la Directa.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Manifestació antifeixista contra el tancament del casal popular La Metxa a Ripoll
Manifestació antifeixista contra el tancament del casal popular La Metxa a Ripoll | Aleix Auber
Les Rutes Cooperatives per tot Catalunya, la cobertura de les sessions de l'Escola del Col·lapse i les manifestacions feministes, antifeixistes i pel dret a l'habitatge o reportatges sobre criança i ciberespai i feixisme són alguns dels temes que han marcat els continguts de Setembre al llarg de l'últim any | En aquest tast de continguts de Setembre de 2024, recuperem entrevistes, entre altres, a Jenn Díaz, M. E. Obrie'n o Vanessa Freixa
Els dos quaderns que van cridar l'atenció de l'autor al Saló del Còmic de Saragossa
Els dos quaderns que van cridar l'atenció de l'autor al Saló del Còmic de Saragossa
Josep Pimentel
Article de Josep Pimentel arran de la descoberta dels quaderns de Don Julio 'El Niñó Jesús no odia a los mariquitas' i 'Ser fascista está mal' | «Són uns quaderns de vint-i-quatre pàgines d'allò més divertits, amb més de deu activitats creatives cada un que us faran passar una bona estona i que a més podeu compartir amb les vostres amistats»
Fotograma de la pel·lícula 'Calladita', que ha inaugurat el festival
Fotograma de la pel·lícula 'Calladita', que ha inaugurat el festival | Karma Films
'Laietana 43, el cau de la bèstia', que denuncia les tortures i vexacions comeses a la Prefectura Superior de Policia de Via Laietana, va guanyar el premi a millor pel·lícula catalana | 'Ropa Sucia', que denuncia les conseqüències del fenomen de la moda ràpida i els seus costos ambientals, millor curtmetratge documental