Aquesta notícia es va publicar originalment el 26/09/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Festival Protesta ha fet pública la selecció de 12 curtmetratges finalistes entre els 579 treballs que han rebut d’una cinquantena de països d’arreu del món. Entre els 12 treballs que formaran part de la Selecció Oficial Protesta 2017 hi ha 6 curtmetratges documentals i 6 de ficció, que es projectaran en els diferents espais Protesta durant el festival. Els finalistes opten al Premi del Jurat al Millor Curtmetratge Documental i Premi del Jurat al Millor Curtmetratge de Ficció valorats amb 1.000 euros i el Premi del Públic dotat amb 500 euros. El 25% de cada premi anirà destinat a una entitat o associació sense ànim de lucre que el mateix guanyador o guanyadora escollirà.Aquest any la temàtica que vertebrarà el festival és Art reivindicatiu. Fidel als principis que el van fer néixer, el festival dedicarà l’edició d’aquest any a la transformació social convidant totes les disciplines artístiques que, com el cinema, poden ser utilitzades com altaveu de denúncia i motor de canvi. En aquesta línia, el cartell d’aquesta edició, creat per Ivet Matavacas, estudiant de l’Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic, mostra el David de Miquel Àngel amb unes guixades censuradores. Es tracta d’un David que no es pot expressar (té la boca tapada), ni denunciar (té els ulls tapats), ni provocar (té els genitals tapats) i s’apel·la a transcendir amb l’art per avançar socialment.
El festival, que vol convertir-se en una important plataforma per la projecció de cinema de denúncia en l'àmbit internacional, amplia a una desena la quantitat de llargmetratges que es projectaran, majoritàriament, al Cinema Vigatà. El plat fort, però, continua sent el concurs de curtmetratges, que aquest any ha rebut un total de 579 films provinents de 52 països com Argentina, Brasil, Bulgària, França, Iraq, Nova Zelanda, Mèxic, Sri Lanka, Tailàndia o Uzbekistan.