La presentació es farà a les 12 del migdia a La Distreta Llibres, i hi participaran els autors Marc Longan (guanyador del segon premi del concurs d'il·lustracions, que a més, és la que il·lustra la portada del llibre) i Lorena Anera (guanyadora del concurs de relats), i dues representants de les entitats organitzadores, Eli Soler, de l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló, i Mar Carrera, de Pol·len Edicions.
Aquest és el segon volum que surt amb treballs premiats a «El porc del demà», un concurs literari, i ara també d'il·lustracions, que busca posar en evidència l'impacte de la indústria agroalimentària, i més concretament del porc, en la vida, tant de les persones com del medi ambient. Ho fa a través del gènere de la distopia -que en l'edició d'aquest any es va ampliar al de la utopia- i amb l'objectiu d'aprofitar l'art i la literatura per denunciar el preu que s'ha de pagar pel creixement insostenible d'aquest tipus d'indústria, així com mostrar l'existència de models alternatius.

Lorena Anera Mascaró ha estat aquest any la guanyadora de la segona edició del concurs de relats. Ho ha estat amb el relat Adeu, Júlia. El segon premi va ser per a Rubèn Suriñach Padilla, amb El perímetre 66, i el tercer, per a Òscar Palazón Ferré, amb La queixa. El jurat va valorar del treball guanyador que es tracta d’una «distopia que aborda un tema que remou, el del paper de les truges en la reproducció humana», un relat «ben escrit amb coherència interna que expressa emocions i té una bona connexió amb la il·lustració». Blai Marginedas, amb el treball Marines Porcines, va guanyar el concurs d'il·lustracions. Marc Longan va guanyar el segon premi, i Núria Charli, el tercer.
En la introducció del llibre, les entitats organitzadores destaquen que «la literatura ha d’interpel·lar-nos sobre la nostra relació amb la natura». I, afegeixen, «pensar la natura, també, és pensar com ens alimentem, és recordar la importància de la pagesia». D’aquí la importància d’un concurs com aquest, més organitzat des d’Osona, «el bressol de les fàbriques de carn barata», per mostra l’altra cara de la indústria càrnia: «la de la contaminació a les aigües, la de la terra estressada per l’abocament de purins, la dels llocs de treball precaris».