Escola del Col·lapse

L'alimentació, protagonista de la tercera sessió de l'Escola del Col·lapse

Serà aquest diumenge dia 21 a la Guixa, amb Revolta Pagesa, l'Assemblea Pagesa, Mengem Osona, Justícia Alimentària i l'Horta del Cabanyal

A la tarda es farà el taller «Coneixem l'hort i trucs per cultivar-lo amb amor. Fem un reocrregut identificant plantes silvestres»

Vídeo i resum: l'aigua com a dret humà i bé comú a la segona sessió de l'Escola del Col·lapse

| 15/07/2024 a les 19:02h
Arxivat a: Setembre social, Escola del col·lapse, alimentació
Cura de les tomaqueres al Circell, un dels projectes agroecològics que gestiona Mengem Osona
Cura de les tomaqueres al Circell, un dels projectes agroecològics que gestiona Mengem Osona | Anna Jordana
Aquest diumenge 21 de juliol es fa a la Guixa la tercera sessió de l'Escola del Col·lapse, el nou espai organitzat per la Comunalitat de Vic, El Refugi i l'Associació Terra Fèrtil per reflexionar, pensar i trobar estratègies col·lectives per reaccionar davant les actuals crisis política, econòmica, social i ambiental.

En aquesta tercera sessió s'abordarà la qüestió de l'alimentació. Sota el títol «L'alimentació: fem bullir l'olla», hi haurà com en totes les sessions de l'Escola de Col·lapse, una activitat al matí i una a la tarda, amb dinar també obert a totes les persones participants entremig. Al matí, d'11 a 1, hi haurà una taula de debat amb Revolta Pagesa, l'Assemblea Pagesa, Mengem Osona, Justícia Alimentària i l'Horta del Cabanyal de València, que intervindrà online. La moderació anirà a càrrec de l'Associació Terra Fèrtil.

A la tarda, de 4 a 6, es farà el taller «Coneixem l'hort i trucs per cultivar-lo amb amor. Fem un reocrregut identificant plantes silvestres». Com la resta de sessions de l'Escola del Col·lapse, la de diumenge es farà a l'espai El Refugi, al carrer Pau Vila de la Guixa. L'entrada és gratuïta, tot i que es demana que es faci inscripció prèvia al web d'El Refugi. Per si algú vol fer el trajecte fins a la Guixa amb bicicleta, a 2/4 d'11 sortirà un servei de bicibus col·lectiu del davant de l'Espai El Pont del barri del Remei de Vic, a la rambla Josep Tarradellas. 
 

Un moment de la segona sessió de l'Escola del Col·lapse, dedicada a l'aigua Foto: Sara Blázquez Castells


L'Escola del Col·lapse s'organitza amb la idea de generar debats entorn a diferents temes «col·lapsats», en els quals es compta amb la veu de persones expertes de l'àmbit acadèmic així com actors referents al territori. A la tarda, l'espai es dedica a fer tallers pràctics entorn de cada temàtica.

La primera sessió de l’Escola del Col·lapse va ser el 26 de maig i, sota el títol «Davant del col·lapse, escenaris futurs», es van cercar respostes a la pregunta de com hem arribat fins al context actual de crisi ecosocial i els diferents reptes políticosocials, ambientals i territorials que ens presenta. A la tarda, es va fer el taller pràctic «Escenaris de futur» amb els promotors de la campanya «Futurs ImPossibles». 

A la segona sessió, el 9 de juny, l'aigua va ser la protagonista. Edurne Bagué, d'Aigua és Vida; Jesús Soler, del Grup de Defensa del Ter, i Lluís Basteiro, de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública, hi van debatre entorn de l'aigua com a bé comú, com a recurs del qual s'ha desposseït a la ciutadania en favor de l'Estat i les empreses privades, en tant que l'aigua també s'ha mercantilitzat, però també com a subjecte de dret que cal recuperar. 

Per a la tardor es preparen noves sessions sobre energia, habitatge i cures.
Cura de les tomaqueres al Circell, un dels projectes agroecològics que gestiona Mengem Osona
Cura de les tomaqueres al Circell, un dels projectes agroecològics que gestiona Mengem Osona | Anna Jordana
Josep Comajoan Colomé
Serà aquest diumenge dia 21 a la Guixa, amb Revolta Pagesa, l'Assemblea Pagesa, Mengem Osona, Justícia Alimentària i l'Horta del Cabanyal | A la tarda es farà el taller «Coneixem l'hort i trucs per cultivar-lo amb amor. Fem un reocrregut identificant plantes silvestres»
Mar Pujol & Jandama & Ferran Orriols  és la proposta lluçanesa que actua aquest divendres al Cantilafont
Mar Pujol & Jandama & Ferran Orriols és la proposta lluçanesa que actua aquest divendres al Cantilafont
La iaia, Mar Pujol & Jandama & Ferran Orriols, Kolektivo Konika, La Ludwig Band o Cristina Len són alguns dels artistes que actuaran al festival aquest divendres i dissabte | En el marc del projecte Recoopera, el festival oferirà un espai per a la reflexió i el debat sobre el rol dels esdeveniments culturals en l’àmbit de la sostenibilitat
Jesús Rodríguez, divendres passat a Suïssa
Jesús Rodríguez, divendres passat a Suïssa | Víctor Serri
Ferran Domènech
Entrevista a Jesús Rodríguez, davant el seu imminent retorn a Catalunya després de vuit mesos d'exili a Suïssa en ser investigat pel Tsunami Democràtic | «L'exili també ha de servir per treballar en la modificació del Codi Penal»