En moviment

Una dotzena de propostes d'arts escèniques i música al Festival Cantilafont a Olost

La iaia, Mar Pujol & Jandama & Ferran Orriols, Kolektivo Konika, La Ludwig Band o Cristina Len són alguns dels artistes que actuaran al festival aquest divendres i dissabte

En el marc del projecte Recoopera, el festival oferirà un espai per a la reflexió i el debat sobre el rol dels esdeveniments culturals en l’àmbit de la sostenibilitat

La iaia celebra els 10 anys d''On és la màgia?' amb una mini-gira que passarà pel Cantilafont

| 12/07/2024 a les 10:40h
Arxivat a: En moviment, Cantilafont, música, Lluçanès
Mar Pujol & Jandama & Ferran Orriols  és la proposta lluçanesa que actua aquest divendres al Cantilafont
Mar Pujol & Jandama & Ferran Orriols és la proposta lluçanesa que actua aquest divendres al Cantilafont
Olost acull aquest divendres una nova edició del Festival Cantilafont amb propostes com La iaia, Mar Pujol & Jandama & Ferran Orriols, Kolektivo Konika, La Ludwig Band o Cristina Len, entre d’altres. Un esdeveniment en un entorn rural que inclou una dotzena d’actuacions musicals i espectacles d’arts escèniques, així com una oferta gastronòmica variada i de quilòmetre zero. Els abonaments per als dos dies estan exhaurits, queden a la venda entrades de dia a www.cantilafont.cat.

Amb un equilibri entre propostes musicals d’artistes reconeguts i emergents, el Cantilafont també inclou espectacles d’arts escèniques, una oferta gastronòmica variada i de proximitat i una aposta per la sostenibilitat. El Cantilafont ja ha esdevingut un esdeveniment de referència a la Catalunya central amb el que presenten com una experiència global i respectuosa al voltant de la cultura i el territori. Durant el cap de setmana es podran veure un total de vuit concerts, tres propostes d’arts escèniques i dues sessions de DJ. 

El festival engegarà motors aquest divendres amb El Pòdcast del Cantilafont (18:45 h), i seguirà amb la proposta lluçanesa de Mar Pujol & Jandama & Ferran Orriols (19:30 h); una de les figures amb més projecció de l’escena catalana, Socunbohemio (20:45 h); el poeta, rapsode i performer Oriol Sauleda (22 h), que presentarà el seu espectacle Llumeneres; la cantautora aranesa Alidé Sans (23:20 h) amb el seu darrer treball Arraïtz, i el pop rock de Dan Peralbo i el Comboi (01 h).

Després de la primera jornada, l’esdeveniment continuarà el dissabte amb el concert de la cantautora i guitarrista Kris Tena (18 h); l’espectacle d’equilibrisme acrobàtic La punta del meu nas de Kolektivo Konika (19 h); la presentació del nou disc de Cristina Len (20 h); la proposta Piti Peta Hofen Show de la companyia Los Putos Makinas (21:15 h); el concert de La iaia (22:15 h); l’actuació de La Ludwig Band (00:30 h), i els sets de Ryna Dj (23:45 h i 1:45 h). 

Dotze edicions apostant per la cultura, la gastronomia i el territori

L’objectiu del Cantilafont és esdevenir un dels festivals artístics de referència a la Catalunya central, tant per la seva programació artística, que apropa nous llenguatges entre artistes consolidats i projectes emergents, com per la seva filosofia sostenible i de proximitat, que busca la conscienciació del públic assistent amb la promoció de la gastronomia local i el respecte pel medi ambient.

En aquesta edició, el Cantilafont tornarà a comptar amb una proposta d’establiments de restauració del territori, amb noms com Fonda Sala, Cal Trumfo, Cafè del Mig, Victòria Vins i Kabuki Caramel. D’altra banda, en l’àmbit de la sostenibilitat, el projecte Recoopera celebrarà la seva segona edició amb dues activitats: El Pòdcast del Cantilafont, a càrrec de Marc Pitarch, en un acte amb la participació de la cervesa olostenca Kibus; i l’Espai Recoopera, un espai divulgatiu i expositiu al festival protagonitzat per les empreses i entitats col·laboradores que treballen per millorar la sostenibilitat a la comarca. 

Organitzat per l’Associació Voraviu Produccions Culturals, el Festival Cantilafont va néixer l’any 2013 al municipi de Prats del Lluçanès amb l’objectiu de descentralitzar la cultura i crear un festival d’estiu que apostés per la música i les arts escèniques (especialment el circ), la gastronomia local i el territori. Uns anys després, aquest esdeveniment s’ha arrelat al territori i ha passat per diversos municipis de la comarca del Lluçanès. Un esdeveniment consolidat, per on ja hi han passat artistes tan destacats com Marala, Queralt Lahoz, Amaia Miranda, Albert Pla, Manel, Boye, Anna Andreu, Mishima, Pau Vallvé, Clara Peya, el Petit de Cal Eril, Mazoni, Joana Serrat, Enric Montefusco, Roger Mas, Will and the People, Lauren Nine o Steve Smyth, entre d’altres, així com propostes d’arts escèniques com Maria Palma, Soon Circus Company, Julie Bergez, Alice Rende, La Fem Fatal, Cia. Madame Gaüc, Amer i Àfrica Circ, la Cia. EIA o Hotel Iocandi, entre d’altres. Recentment, el festival ha estat guardonat amb el premi de la Gestió Cultural Sostenible atorgat per l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Cura de les tomaqueres al Circell, un dels projectes agroecològics que gestiona Mengem Osona
Cura de les tomaqueres al Circell, un dels projectes agroecològics que gestiona Mengem Osona | Anna Jordana
Josep Comajoan Colomé
Serà aquest diumenge dia 21 a la Guixa, amb Revolta Pagesa, l'Assemblea Pagesa, Mengem Osona, Justícia Alimentària i l'Horta del Cabanyal | A la tarda es farà el taller «Coneixem l'hort i trucs per cultivar-lo amb amor. Fem un reocrregut identificant plantes silvestres»
Mar Pujol & Jandama & Ferran Orriols  és la proposta lluçanesa que actua aquest divendres al Cantilafont
Mar Pujol & Jandama & Ferran Orriols és la proposta lluçanesa que actua aquest divendres al Cantilafont
La iaia, Mar Pujol & Jandama & Ferran Orriols, Kolektivo Konika, La Ludwig Band o Cristina Len són alguns dels artistes que actuaran al festival aquest divendres i dissabte | En el marc del projecte Recoopera, el festival oferirà un espai per a la reflexió i el debat sobre el rol dels esdeveniments culturals en l’àmbit de la sostenibilitat
Jesús Rodríguez, divendres passat a Suïssa
Jesús Rodríguez, divendres passat a Suïssa | Víctor Serri
Ferran Domènech
Entrevista a Jesús Rodríguez, davant el seu imminent retorn a Catalunya després de vuit mesos d'exili a Suïssa en ser investigat pel Tsunami Democràtic | «L'exili també ha de servir per treballar en la modificació del Codi Penal»