En Moviment

La Barraca comença la gira d'estiu i tardor per portar llibres als pobles del Pirineu

La primera sortida serà aquest cap de setmana a la Festa dels Raiers de la Pobla de Segur

El projecte de la llibreria crítica El Refugi també serà, entre altres llocs, a Vic, Montferrer, Castellbò, Organyà, Estamariu, Solsona o la Vall de Cardós

La llibreria El Refugi presenta La Barraca

| 05/07/2024 a les 07:00h
Arxivat a: En moviment, La Barraca, El Refugi, llibres
Imatge il·lustrativa
La Barraca, la llibreria ambulant impulsada pel projecte cooperatiu d'El Refugi de la Seu d'Urgell, comença aquest dissabte 6 de juny la gira que la portarà a visitar més d'una desena de pobles del Pirineu i les comarques veïnes els pròxims mesos.

Ara fa un any, la llibreria crítica El Refugi donava llum a una línia de treball paral·lela: La Barraca. Inspirada en el projecte que va desenvolupar el poeta Federico García Lorca els anys trenta, amb l'objectiu de portar el teatre el món rural, ara, en ple segle XXI, el projecte cooperatiu d'El Refugi s'acosta a diverses poblacions amb l'objectiu d'ajudar a fer accessible el món del llibre i la cultura als pobles de muntanya.

Aquest segon any de treball ambulant, els portarà a llocs com la XLVI Diada dels Raiers de la Pobla de Segur, al festival de jazz i folk Els SetInferns a Montferrer, al Festival Ambruixa't de la Vall de Cardós o al 34è Aplec Independentista de CastellVell a Solsona, entre d'altres.

Un segon any que per les persones impulsores de La Barraca significa «un pas gran per poder consolidar la llibreria ambulant creant sinergies amb diverses entitats i administracions del Pirineu així com per donar-nos a conèixer».

La presència a la Festa dels Raiers de la Pobla de Segur, aquest cap de setmana, serà el tret de sortida que no pararà fins a finals d'octubre. La setmana següent, per exemple, seran al FESSrural, que aquest any es fa a Vallfogona de Riucorb, a la Conca de Barberà, o el dia 21, a la tercera sessió de l'Escola del Col·lapse, a Vic. La cloenda de la gira, en principi, serà els dies 18, 19 i 20 d'octubre precisament a la Seu d'Urgell, on s'hi celebrarà la Fira de Sant Ermengol.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]

Contingut relacionat

Imatge il·lustrativa
Anna Pujol Navarro
07/12/2022
Cura de les tomaqueres al Circell, un dels projectes agroecològics que gestiona Mengem Osona
Cura de les tomaqueres al Circell, un dels projectes agroecològics que gestiona Mengem Osona | Anna Jordana
Josep Comajoan Colomé
Serà aquest diumenge dia 21 a la Guixa, amb Revolta Pagesa, l'Assemblea Pagesa, Mengem Osona, Justícia Alimentària i l'Horta del Cabanyal | A la tarda es farà el taller «Coneixem l'hort i trucs per cultivar-lo amb amor. Fem un reocrregut identificant plantes silvestres»
Mar Pujol & Jandama & Ferran Orriols  és la proposta lluçanesa que actua aquest divendres al Cantilafont
Mar Pujol & Jandama & Ferran Orriols és la proposta lluçanesa que actua aquest divendres al Cantilafont
La iaia, Mar Pujol & Jandama & Ferran Orriols, Kolektivo Konika, La Ludwig Band o Cristina Len són alguns dels artistes que actuaran al festival aquest divendres i dissabte | En el marc del projecte Recoopera, el festival oferirà un espai per a la reflexió i el debat sobre el rol dels esdeveniments culturals en l’àmbit de la sostenibilitat
Jesús Rodríguez, divendres passat a Suïssa
Jesús Rodríguez, divendres passat a Suïssa | Víctor Serri
Ferran Domènech
Entrevista a Jesús Rodríguez, davant el seu imminent retorn a Catalunya després de vuit mesos d'exili a Suïssa en ser investigat pel Tsunami Democràtic | «L'exili també ha de servir per treballar en la modificació del Codi Penal»