Així, han participat en l’acte persones com Mireia Calafell, David Fernàndez, Laura Grau, Laura Aznar, Pol Guasch, Patrícia Bargalló, Kiko Amat, Joan Buades,Jose Mansilla o Xapo Ortega. El manifest ha estat igualment signat per d’altres que no han pogut ser-hi presents avui però donen el mateix suport a la iniciativa: l’antropòloga Yayo Herrero, la comunicadora Natza Farré, les escriptores Anna Pacheco i Blanca Llum Vidal, o les músiques Maria Arnal i Clara Peya, entre moltes altres.
Aquest manifest i la manifestació del juliol comparteixen els mateixos arguments quant a la necessitat de canvi de model econòmic i de decreixement turístic per la sobreexplotació de la ciutat, que genera dependència econòmica d’una indústria altament volàtil, expulsió del veïnat, precarització laboral, afebliment del teixit comercial i pèrdua d’espais comunitaris, augment de les desigualtats i les injustícies socials i econòmiques, alta influència de grups empresarials en la governança de la ciutat i dèficit democràtic, augment de la despesa pública en serveis en benefici fel sector turístic, agreujament de les condicions ambientals i en la crisi climàtica, banalització i mercantilització del patrimoni de la ciutat, i empobriment de la cultura local. Segueixen obertes les adhesions a la convocatòria.
El manifest demana, en resposta a aquests impactes, les següents mesures: fi de la promoció turística amb diners públics i de subvencions i exempció fiscal al sector, aturada de tota ampliació d'infraestructures portuàries i aeroportuàries, així com de macroesdeveniments com la Copa Amèrica, reducció de l'oferta d'allotjament turístic, reducció progressiva del trànsit de creuers fins a la seva eliminació, millora de les condicions laborals del sector turístic, reorientació i diversificació de l'economia que prioritzi activitats sense petjada de carboni i en sectors estratègics per a la vida, acompanyada per la formació de les persones treballadores del sector turístic a d’altres àmbits laborals.
El lema de la manifestació serà «PROU! Posem Límits al Turisme»
Quant a la manifestació, destaquen les més de 80 entitats i col·lectius que la convoquen de moment, xifra que es preveu que continuarà augmentant durant les pròximes setmanes. Aquests col·lectius estan elaborant un comunicat específic que es farà públic a la fi de la mobilització.
Les entitats comparteixen també la percepció que diferents factors fan palpable que la convocatòria tindrà un seguiment mai vist a Barcelona en l'àmbit del turisme. Per una banda, la indignació pels estralls provocats per l'activitat turística són ja palesos i transversals, i consideren que és pràcticament impossible no patir-los o percebre'ls directament; per l'altra, aquesta indignació igualment transversal també s'està donant a d'altres llocs com ara les Canàries o les Balears, on ja ha estat ben canalitzada cap a mobilitzacions massives.
Aquest moment d'indignació generalitzada creuen que és tan evident que recorden que darrerament s'ha sentit la classe política, la mateixa que, afegeixen, fins ara ha pregonat les bondats del turisme, parlar sobre gestionar el turisme o, fins i tot, tancar una terminal de creuers. Amb tot, els impulsors de la campanya consideren que les suposades solucions són en realitat cortines de fum, maneres de fer veure que es fan càrrec dels problemes i els gestionen. En la seva opinió els conflictes provocats pel turisme a Barcelona, no tenen a veure amb la gestió, sinó amb el volum. Per tant, qualsevol proposta que no apliqui polítiques de decreixement turístic creuen que està destinada a fracassar i a despertar més contestació social.
Manifest per la reducció de l'activitat turística a Barcelona.