EN MOVIMENT | ATENEU COOPERATIU

Cicle de converses organitzat pel cercle agroalimentari de l'Ateneu

Primers estudis sobre cooperativisme a la UVic dedicats a l’economia social i solidària com a eina per l’enfortiment territorial

| 15/02/2023 a les 10:34h
Arxivat a: En moviment, Ateneus cooperatius
Aquesta notícia es va publicar originalment el 15/02/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cercle agroalimentari de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central ha organitzat un cicle de tres converses per conèixer projectes inspiradors i compartir estratègies de futur, en els àmbits de la transformació, la distribució i la comercialització comunitàries. 

Hi participaran l'Escorxador mòbil de la Catalunya Central, l'Associació de la producció ecològica de Mallorca, el Forn de Jorba del Col·lectiu Eixarcolant, Frecoop-Mengem Bages, La Diligència, l'Enllaç de l'Ebre, Supercoop Manresa, El Mosaic i La Bajoca.
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Recreació de com quedaria la macroplanta de biogàs, entre sòl agrari protegit i la serra de Bellmunt-Almenara, inclosa dins la Xarxa Natura 2000
Recreació de com quedaria la macroplanta de biogàs, entre sòl agrari protegit i la serra de Bellmunt-Almenara, inclosa dins la Xarxa Natura 2000 | Pobles Vius
Gerard Batalla Tàsies
Article de Gerard Batalla Tàsies, pagès i membre de la Plataforma Pobles Vius, sobre l'oposició que ha despertat el macroprojecte de central de biogàs en espais agraris de Ponent | El projecte preveu sis edificis de fermentació de 25 metres d’alt, una xemeneia de 60 i un moviment anual de 31.000 camions l’any, «un autèntic barri dels residus amb capacitat per a 500.000 tones l’any»
Ivan Hernández i Enric Fluvià treballant a l'obrador de Mas Corcó
Ivan Hernández i Enric Fluvià treballant a l'obrador de Mas Corcó | Sara Blázquez Castells
Josep Comajoan Colomé
La fidelització de la clientela permet a Mas Corcó que el 90% de la producció ja la tinguin venuda al moment de posar el pa al forn | Guanyar el premi dels «Aliments Excel·lents» d’Osona ha representat un abans i un després en la cooperativa manlleuenca
L’equip del reportatge es va desplaçar a l’Escola de Policia d’Àvila
L’equip del reportatge es va desplaçar a l’Escola de Policia d’Àvila | 3CAT
El reportatge 'Infiltrats' del '30 minuts' explica com almenys quatre agents del Cos Nacional de Policia es van infiltrar, a principis del 2020, en diversos moviments socials dels Països Catalans | Per primera vegada, es fan públics els errors que van cometre i que van ser claus perquè les investigacions de la Directa els descobrissin