Aquesta notícia es va publicar originalment el 31/03/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Lluís Riera Callís presenta dijous vinent, dia 6 d’abril, el seu últim llibre, Cacáhuatl (Pol·len Edicions), una obra on s’hi combinen els poemes del poeta i pastisser olotí amb fotografies de Pol Vila i Ollé. La presentació es farà a les 8 del vespre al restaurant El Gravat, en un acte coorganitzat amb la cooperativa Dies d’agost i la llibreria Muntanya de Llibres. Durant l’acte s’hi farà lectura d’alguns dels poemes i alhora es farà una degustació de xocolata.En una entrevista a Setembre, Lluís Riera parlava així de Cacáhuatl: «El llibre no és res més que un recopilatori de dos anys d'escriure poemes, lligant dues de les passions que tinc: la pastisseria i xocolateria i la poesia. He agafat la col·lecció de 51 tipus de xocolata i a cadascun li he assignat un poema. Cacáhuatl no és només un llibre, sinó que és un llibre-objecte. Amb la fotografia com a suport. Vam escollir una fotògrafa originària d'Igualada, que està a l'Escola d'Art d'Olot, Pol Vila. Ella està vinculada a molts moviments socials i va sorgir la idea d’intentar transmetre les textures i els volums dins l’obrador de la xocolata i vam fer un treball conjunt».
Lluís Riera Callís, autor dels poemes, és pastisser de cinquena generació, especialitzat en xocolata. Políticament compromès, lletraferit poèticament, rapsode i escriptor. Treu el seu quart llibre, el primer amb editorial.
Les fotografies són de Pol Vila i Ollé qui es dedica a la fotografia des d’abans dels 18 anys. Participa en el moviment artisticopolític (fotoprotesta), i es destaca per treballar l’obra fotogràfica com a conjunt d’imatges que supera la individualitat.
De cara a fer la previsió per a la xocolata, si es vol assistir a l’acte de dijous, es demana si es pot avisar abans al telèfon del Gravat (938 86 02 76) o al correu electrònic [email protected].