En moviment

​Lluís Riera presenta el seu últim llibre ‘Cacáhuatl’ a Vic amb una degustació de xocolata

La presentació es fa dijous vinent, 6 d'abril, a les 8 del vespre al restaurant El Gravat en un acte coorganitzat amb la cooperativa Dies d'agost i la llibreria Muntanya de Llibres

'Cacáuhatl' és un recopilació de 51 poemes que es corresponen amb 51 tipus diferents de xocolates acompanyats de fotografies de la fotògrafa Pol Vila

Lluís Riera: «No pretenia fer una pastisseria revolucionària, però defensaré el que humanament cregui»

, Vic | 31/03/2017 a les 20:22h
Arxivat a: En moviment, El Gravat, xocolata, poesia, llibres, Lluís Riera, Cacáhuatl
Imatge il·lustrativa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 31/03/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Lluís Riera Callís presenta dijous vinent, dia 6 d’abril, el seu últim llibre, Cacáhuatl (Pol·len Edicions), una obra on s’hi combinen els poemes del poeta i pastisser olotí amb fotografies de Pol Vila i Ollé. La presentació es farà a les 8 del vespre al restaurant El Gravat, en un acte coorganitzat amb la cooperativa Dies d’agost i la llibreria Muntanya de Llibres. Durant l’acte s’hi farà lectura d’alguns dels poemes i alhora es farà una degustació de xocolata.

En una entrevista a Setembre, Lluís Riera parlava així de Cacáhuatl: «El llibre no és res més que un recopilatori de dos anys d'escriure poemes, lligant dues de les passions que tinc: la pastisseria i xocolateria i la poesia. He agafat la col·lecció de 51 tipus de xocolata i a cadascun li he assignat un poema. Cacáhuatl no és només un llibre, sinó que és un llibre-objecte. Amb la fotografia com a suport. Vam escollir una fotògrafa originària d'Igualada, que està a l'Escola d'Art d'Olot, Pol Vila. Ella està vinculada a molts moviments socials i va sorgir la idea d’intentar transmetre les textures i els volums dins l’obrador de la xocolata i vam fer un treball conjunt».

Lluís Riera Callís, autor dels poemes, és pastisser de cinquena generació, especialitzat en xocolata. Políticament compromès, lletraferit poèticament, rapsode i escriptor. Treu el seu quart llibre, el primer amb editorial.

Les fotografies són de Pol Vila i Ollé qui es dedica a la fotografia des d’abans dels 18 anys. Participa en el moviment artisticopolític (fotoprotesta), i es destaca per treballar l’obra fotogràfica com a conjunt d’imatges que supera la individualitat.

De cara a fer la previsió per a la xocolata, si es vol assistir a l’acte de dijous, es demana si es pot avisar abans al telèfon del Gravat (938 86 02 76) o al correu electrònic [email protected].
 

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Pancartes de protesta davant el cordó policial que ha impedit l'accés de les activistes pel dret a l'habitatge al domicili on s'estava fent el desnonament
Pancartes de protesta davant el cordó policial que ha impedit l'accés de les activistes pel dret a l'habitatge al domicili on s'estava fent el desnonament | Ferran Domènech
Ferran Domènech
El grup de suport mutu de Manlleu i la PAH Osona convoquen per aquest dilluns a la tarda una concentració de rebuig a les polítiques en matèria d'habitatge de l'Ajuntament | El propietari havia doblat el lloguer a la família, formada per la mare i tres fills, un d'ells menor i amb una discapacitat, que no poden afrontar l'increment
Recreació de com seran els pisos cooperatius d'El Cairó, a Granollers
Recreació de com seran els pisos cooperatius d'El Cairó, a Granollers
Terra de Mar és el primer projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Palamós | El Cairó també és un projecte pioner d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a la capital del Vallès Oriental
Bet Tena, a la llibreria cooperativa Mala Peça, de Sabadell
Bet Tena, a la llibreria cooperativa Mala Peça, de Sabadell | Sara Blázquez Castells
Sara Blázquez Castells
«La Fundació Roca Galès és una eina molt potent que s’ha de socialitzar i democratitzar molt més» | «S’ha d’anar molt amb compte perquè crec que has de créixer com la teva capacitat de gestió et permet créixer»