En Moviment | Lluita per l'habitatge

​«L’habitatge: dret o negoci», aquest divendres al Fòrum de Debats de Vic

La conferència anirà a càrrec de Marta Afuera, de la PAH Girona-Salt, i Salvador Torres, de l’Associació 500x20

Hi abordaran, entre altres qüestions, la nova llei de l’habitatge aprovada pel govern espanyol

Un centenar de llogateres de la Fundació la Caixa denuncien la no renovació dels contractes i la pujada dels lloguers

| 16/04/2023 a les 09:20h
Arxivat a: En moviment, Fòrum de Debats de Vic, habitatge
Aquesta notícia es va publicar originalment el 16/04/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
E
l Fòrum de Debats de Vic organitza aquest divendres 21 d’abril una conferència amb el títol «L’habitatge: dret o negoci», a càrrec dels activistes socials Marta Afuera, portaveu de la PAH Girona-Salt, i Salvador Torres, fundador i secretari de l’Associació 500x20. L’acte es farà a 2/4 de 8 del vespre a l’auditori del Sucre.

Malgrat que la Constitució estableix el dret a un habitatge digne i atribueix als poders públics fer-lo efectiu, moltes persones i famílies, han perdut la seva casa i els preus de l'habitatge, de compra o de lloguer, el fan inassequible per a una bona part de la població i impedeixen l'emancipació d'un percentatge altíssim de joves. D'altra banda, la llei catalana va ser retallada pel Tribunal Constitucional i eI projecte de llei recentment pactat en l'àmbit estatal està sent qüestionat. 

Salvador Torres és llicenciat i professor jubilat de secundària en tecnologia. Compromès amb els moviments veïnals i el dret a l'habitatge a Barcelona, és membre fundador i actual secretari i portaveu de l'Associació 500x20 (Associació pel Lloguer Públic i Assequible), degana a Barcelona en la lluita pel dret a l'habitatge.

Marta Afuera Pons és comunicadora cultural amb trenta anys d'experiència a diversos mitjans com RAC 1, RAC 105, Ràdio Marina, Ràdio Olot i emissors municipals. És  la portaveu de la PAH Girona-Salt, impulsora entre 2013 i 2017 de la lluita en defensa de 14 famílies vulnerables del Bloc-Salt. Com a resultat la SAREB va començar a cedir habitatges en lloguer social i el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg va obligar les administracions de l'Estat a aturar el desnonament i a no deixar cap família al carrer.
 

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
La ruta té com a punt de partida el paisatge de vinyes i oliveres centenàries del paratge natural de l’Albera
La ruta té com a punt de partida el paisatge de vinyes i oliveres centenàries del paratge natural de l’Albera | Anna Pujol Navarro
Anna Pujol Navarro
La quarta ruta cooperativa de Setembre, Jornal.cat i Surtdecasa passa per diverses comarques gironines aturant-se en set iniciatives cooperatives gastronòmiques, culturals i turístiques | Esmorzars entre vinyes i oliveres, concerts i tastos de ratafia són algunes de les activitats proposades en aquest recorregut estiuenc
El fòrum de debats del FESSrural ha acabat desplegant una pancarta on es llegia: «Plaques a les teulades, fotosíntesi al sòl»
El fòrum de debats del FESSrural ha acabat desplegant una pancarta on es llegia: «Plaques a les teulades, fotosíntesi al sòl»
La jornada ha comptat amb la implicació de més de 50 entitats i cooperatives | El Festival de l'Economia Social i Solidària Rural ha servit per articular les lluites de defensa del territori, enfront l’allau de macroprojectes
Cura de les tomaqueres al Circell, un dels projectes agroecològics que gestiona Mengem Osona
Cura de les tomaqueres al Circell, un dels projectes agroecològics que gestiona Mengem Osona | Anna Jordana
Josep Comajoan Colomé
Serà aquest diumenge dia 21 a la Guixa, amb Revolta Pagesa, l'Assemblea Pagesa, Mengem Osona, Justícia Alimentària i l'Horta del Cabanyal | A la tarda es farà el taller «Coneixem l'hort i trucs per cultivar-lo amb amor. Fem un reocrregut identificant plantes silvestres»