En Moviment | Sobirania alimentària

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central organitza una jornada sobre estratègies locals per a la sobirania alimentària

La jornada es fa aquest dimecres en el marc de la 4a Jornada de Producció i Consum Agroecològic de la Taula Territorial de l’Ateneu

A la sessió, especialment concebuda per al món local, s’hi exposaran diverses experiències d’èxit des del punt de vista de l’administració i del sector agroecològic

Campanya del Col·lectiu Eixarcolant per plantejar un nou model agroalimentari

| 19/07/2021 a les 09:00h
Arxivat a: En moviment, Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, sobirania alimentària, agroecologia
Imatge il·lustrativa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 19/07/2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central (XaSACC) organitzen aquest dimecres 21 de juliol una sessió sobre «Estratègies locals per a la sobirania alimentària». La jornada, que serà online, s’emmarca en la 4a Jornada de Producció i Consum Agroecològica de la Taula Territorial de l’Ateneu i està concebuda pensant especialment en el món local.
 
En concret, s’hi exposaran diferents estratègies territorials de revitalització del sector primari, però també del paper que pot jugar-hi l’administració local. Es començarà amb una intervenció d’Alba Piqué, que en nom d’ARCA i el projecte PECT BCN Smart Rural, parlarà de la necessitat d’infraestructures territorialitzades. Tot seguit, Jordi París, de Conca Activa i el LEADER del Camp, parlarà de l’experiència al Camp de Tarragona en dinamització del sector primari.
 
L’aportació dels ajuntaments de la Catalunya Central la farà el de Manresa, concretament Pol Huguet, que parlarà de l’estratègia municipal participativa per satisfer necessitats i més concretament del nou obrador compartit d’horta. Finalment, Judith Saus presentarà L’Obradora, cooperativa en fase de creació de productores i elaboradores de la Catalunya Central. La moderació de la jornada anirà a càrrec de Rosa Binimelis, de la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central.
 
L’objectiu de la jornada és dotar als representants de les administracions locals que hi participin d’eines i estratègies per facilitar les seves polítiques en favor de la sobirania alimentària. En concret, més enllà de la contractació responsable i de les clàusules socials, la idea és parlar també de la necessitat d’infraestructures a disposició del sector per donar resposta a les seves necessitats.
 
La jornada serà de 10 del matí a 12 del migdia i és gratuïta, si bé es demana la inscripció prèvia en aquest enllaç. La jornada, com en anteriors edicions, coincideix amb la Festa del Tomàquet, que comença aquest dilluns a Manresa.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
El Casal Boira Baixa va quedar petit per la projecció de 'Naharina'
El Casal Boira Baixa va quedar petit per la projecció de 'Naharina' | Casal Boira Baixa
L'acte va comptar amb la presència de Ferran Domènech, director del documental sobre el Kurdistan sirià, i Sara Blázquez, periodista de Setembre, que junt amb la Directa ha fet la producció de la cinta | Domènech va denunciar que el nou govern sirià són titelles de Turquia i tenen per objectiu acabar amb el poble kurd
Ada Vilaró, en un moment de la representació de 'La memòria del gel'
Ada Vilaró, en un moment de la representació de 'La memòria del gel' | Eva Freixa
Roser Iborra
Text de Roser Iborra arran de l'estrena a Girona de 'La memòria del gel', d'Ada Vilaró | «Fa de mal explicar. S’ha de veure. I encara, quan l’has vista, et quedes amb moltes preguntes aturades a la gola, com un caramel que fa de mal empassar»
Equip de barra d'Alterevents a la FESC 2024. Mario Santos és el segon començant per la dreta.
Equip de barra d'Alterevents a la FESC 2024. Mario Santos és el segon començant per la dreta. | Comunicació XES
Anna Pujol Navarro
La cooperativa porta el servei de barra alternativa i també gestiona el bar i el restaurant de l’Ateneu Popular Nou Barris | Darrerament, s’han publicat diverses guies de sostenibilitat i pràctiques ecosocials i de consum conscient en esdeveniments culturals